torsdag den 7. november 2013

Ole Nygaard får månedens krammer i november 2013
 
Jeg er klinisk Børnepsykolog fra 1976 og har arbejdet 12 år med døgnanbragte børn og derefter 4 år med Familie dagbehandling. Privat ansat i 9 år som konsulent i Systemisk teori og metode. Derefter realiseret min drøm med min kompagnon og ægtefælle, Winnie Ørting, hvor vi siden 2002 har arbejdet fuldtids i vores firma, WIOL.dk, hvor vi har fra Basisår og op til en 5-årig Psykoterapeutisk uddannelse i Systemisk og Narrativ Teori og Praksis. Der er forholdsvis små hold med 2 undervisere, hvilket muliggør intensivt teori- og træningsforløb med henblik på at blive kvalificeret til terapeut og supervisor.

Angående sorg i mit liv:

Den voldsomste sorg, jeg har oplevet var, da min bror og svigerinde pludselig mistede deres 3-årige dreng, der døde af hjernehindebetændelse i løbet af ét døgn. Jeg tror, at dette Et sort lyn fra en klar himmel var voldsomt fordi det var fuldstændigt uventet og at jeg tænkte, dette kunne jo ligeså godt have været én af mine døtre!

Til gengæld var det ikke så traumatisk, da min mor og far døde, da de begge havde livstruende sygdomme med sig over flere år.

Og for mig har det været en livslæring: Livet afsluttes for os alle, men nogle dødsfald er forudsigelige, og ens sjæl får en chance for at følge med og nogle kommer som et chok, og her kan det være nødvendigt at få hjælp af en nærtstående eller en professionel udefra.

Hvordan bevarer jeg min indre ro:

Først og fremmest ved at nyde livet og se hver eneste dag som en gave. At jeg via mit arbejde kan bidrage til, at andre mennesker kommer videre i deres liv såvel personligt som uddannelsesmæssigt. At skønne på mine børn og børnebørn og gøre mit til at have tid sammen med dem. At bruge naturen, rejse i verden og - ikke mindst hver dag at nyde samværet med min skønne ægtefælle.


Hvem har gjort en særlig forskel for mig:

Uha det har mange mennesker i mit liv -  men hvis jeg skal lave en Top-3:

1. Kvinden i mit liv faldt jeg fuldstændigt for ved at møde et menneske, som ikke ville lave om på mig, men som elsker mig, for den jeg er (stadigt ikke til at fatte?)

2. At have haft det privilegium at være primær omsorgsperson for min datters første leveår hold da op - at opleve et så livsbekræftende og fantastisk udviklingsforløb sammen med ens kød og blod. Hvis alle mænd fik indsigt i sådanne muligheder, ville alle tiltag om ”Øremærket barsel til mænd være komplet overflødige J

3. Så er der jo mennesker, der har været store inspirationskilder, for mig og som skønt jeg aldrig direkte har mødt dem har inspireret mig til at gå imod de dominerende meninger. De vigtigste er Gandhi, Ayaan Hirsi Ali og såmænd også vores egen Bjørn Lomborg.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar