lørdag den 24. august 2013

Månedens krammer august 2013 går til mig selv

Jeg er 43 år, selvstændig familieterapeut, foredragsholder, kendt som terapeut på TV programmerne på DR om skilsmissebørn, som blev nomineret til årets bedste programserie 2012 og forfatter til bøgerne: Mit liv som delebarn & Mit liv som deleteenager.

I flere år har jeg arbejdet med børn i sorg pga dødsfald, alvorlig sygdom eller skilsmisse og har selv en erfaret viden samt mange faglige indgangsvinkler til at være specialist på området.

For 2 uger siden fik jeg konstateret kræft af to læger som omgående ville have mig i behandling og for 1 uge siden fik jeg at vide af en anden læge, at det var en fejldiagnose. Så har jeg (også) prøvet dét og er heldigvis rask. I den anledning går månedens krammer til mig selv!Hvordan kender du til sorg i dit liv?

Når jeg holder foredrag om dødsfald eller skilsmisse, så fortæller jeg åbent om mine egne erfaringer på det område. Min onkel og min bedstefar døde med et års mellemrum, da jeg var i starten af 20´erne og det gjorde et stærkt indtryk på mig, for de var begge meget betydningsfulde mennesker i mit liv. Derefter har jeg oplevet at blive skilt fra mit barns far og har flere brudte forhold med mænd og deres børn.

Afskeden kan være noget af det sværeste vi mennesker bliver udsat for og den største sorg, som jeg personligt kender til stammer helt tilbage i min meget tidlige barndom, hvor jeg var indlagt over en længere periode og dagligt måtte sige farvel til min mor. Dengang var det ikke muligt som barn at blive indlagt med sin familie, så min mor kom næsten hver dag på besøg hos mig, men min far og mine søskende så jeg sjældent gennem den lange periode. At være bange for aldrig at se sin mor og resten af sin familie igen og få gentaget det traume næsten hver dag har været en af de største udfordringer i mit liv at komme igennem. Det har præget mig som menneske og har helt sikkert også givet mig mulighed for at være særlig dygtig til at hjælpe børn videre gennem sorgen.

Hvad hjælper dig til at bevare din indre ro?

Jeg nyder at danse og dyrke forskellige former for kropslig udfoldelse, det giver mig en god kontakt til mig selv og glæde ved at være levende. Gennem de sidste 15 år har jeg mediteret, lavet energi øvelser og tager jævnligt på retræte. At mærke nærvær og berøring med et andet menneske kan virke healende og meget beroligende på mig. Den bedste vej til at finde ro for mig er at mærke mit hjerte.


Hvem har gjort en særlig forskel for dig?

Ud over naturligvis min søn, som for 18 år siden fuldstændig ændrede mit liv, så har Helen Gamborg og Erik Mikkelsen været med til at gøre en særlig forskel for mig. De har lært mig at meditere og få kontakt til min dybeste essens. Desuden har de vist mig, at jeg og alle andre er meget mere elskelig, end man  i sin vildeste fantasi kan forestille sig. De har lært mig redskaber til at være fuldt tilstede og nærværende med åbent strålende hjerte.

Du kan læse mere om dem på følgende link: www.gamborg-mikkelsen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar