onsdag den 28. november 2012

Liane Brandt får månedens krammer i november

I denne måned går krammeren til mønsterbryderen Liane Brandt, som til daglig arbejder som coach for arbejdsledige og som gennem de sidste 18 år har været frivillig spejderleder i KFUM gruppen, de grønne spejdere i Horsens:  www.horsensspejder.dk Hun har fejret sølvbryllup med sin mand Jesper, som også er spejderleder og sammen har de 2 voksne drenge.

Hvordan kender du til sorg i dit liv?

 

Jeg er vokset op i et hjem, hvor alkohol og vold var en del af hverdagen. Som ordblind var det heller ikke nemt at begå sig i skolen. Men til spejder var alt anderledes. Her fik jeg for første gang selvværd og de frivillige ledere i spejderklubben blev mine støtte- og rollemodeller. De så mig som Liane, der kunne snitte for eksempel. Det var et frirum, hvor jeg var tryg. Det var stik modsat af, hvordan det var i skolen og derhjemme. Folk har haft svært ved at se, der var et alkoholmisbrug derhjemme. Vi var pæne og rene og det flød ikke med tomme flasker i stuen. Min mor troede, hun skjulte sit alkohol misbrug for os. Måske vidste hun godt, at vi kendte til det, men hvis vi havde konfronteret hende med det, så tror jeg, hun havde taget sit eget liv af skam. Jeg tror, der findes tonsvis af den slags usynlige alkoholikere. Det er noget af det, der gør det sværere for børn at tackle situationen. Man ved nemlig godt, at der er et problem, men ingen andre ser det. Jeg har mødt mange piger magen til mig selv. Det har gjort mig i stand til at kunne hjælpe børn i lignende situation. Jeg kender tegnene og kan se bag facaden og så hjælper det gerne med en snak om, at børnene ikke skal være flove over forældrenes misbrug. Man kan godt kan være en god mor eller far alligevel, selvom man måske ikke er god nok til at fortælle det. Min mand siger, at jeg har 360 graders øjne. Selv om der er mere end 30 børn omkring mig, kan jeg spotte, hvis der er én, der ikke har det godt.

Hvad hjælper dig til at bevare din indre ro?

 

Jeg lader op sammen med min familie og med gode venner. Mange af dem, som er tæt på, er også selv spejdere. Jeg hygger mig med at lave mad og når jeg syr eller laver andre kreative ting, så glemmer jeg alt omkring mig og har det godt. Meget af min fritid bruger jeg som spejderleder og jeg bliver høj af at være sammen med spejderungerne. Den anerkendelse, at børnene viser mig tillid, det er for mig nok det højeste, man kan opnå.

Hvilke personer har gjort en særlig forskel for dig?


Jeg har været utrolig heldig med at have haft en masse frivillige ledere, der har været gode til at hjælpe mig. Men dem, der har været den største støtte for mig, har været min mand og mine dejlige svigerforældre. Hos min svigerfamilie fik jeg endelig ro og tryghed til at kunne udvikle mig og tro på, at jeg kunne gøre lidt, hvad jeg ville. Jeg er dybt taknemmelig for deres støtte.

1 kommentar:

  1. Mit navn er Eva Hovmand Skjøtt, jeg har været gift i over 6 år, og det var forfærdeligt, fordi min mand virkelig snydt på mig og ledte efter en skilsmisse, vi brød sammen for et år siden og vi kom tilbage efter så mange behageligheder for dejlig kærlighed gaver. Jeg elsker min mand så meget, at der ikke er nogen time på dagen, hvor jeg ikke tænker på ham, han er en verden for mig, jeg værdsætter ham på samme måde. være så jeg ikke kan gøre noget for at skade ham eller få ham til at føle sig trist. Jeg stødte på en blog-blog Et vidnesbyrd kaldet "Osawe jennifer" på Internettet, hvordan han gendannede den store nedtrængte storpræstinde i medgiftens tempel, hendes eks-mand derhjemme efter 3 dage med kærlighedsformularer. Jeg har læst så mange forskellige postkommentarer om forundrede store kræfter har hjulpet mennesker over hele verden, uanset afstanden, de har bragt ex-kærlighed og hjulpet med at løse skilsmissen, og separate beretninger kom ud af kærlighed og skabte mennesker glade i forholdet. Jeg skal være 100% sikker, så jeg prøvede og sendte en kontaktmeddelelse til doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og han svarede straks, og jeg fortalte ham min historie, og han gav mig kun 2 dage til at fortolke natten den hun var tilbage og bad om tilgivelse, hvor vidunderligt og pålideligt hans arbejde var. Hvis nogen har lignende problemer, bedes du kontakte ham på hans e-mail.

    SvarSlet