torsdag den 11. oktober 2012

Dott Ovesen får månedens krammer i August 2012


Hun er fotograf, elsker at fotografere livet og alle dets facetter, børn, voksne, natur, årstider, alle de vidunderlige stunder som hele tiden opstår fuldstændig af sig selv. Hun har taget mange af billederne på denne hjemmeside gennem sin kærlige optik og du kan læse mere om hendes arbejde på: dottsfoto.dk
Dott fortæller om sig selv:
Ud over at fotografere er jeg også optaget af så ofte som muligt, at stoppe op og lytte, være stille, nyde livet som det er i alle dets facetter. At se, at mærke, at sanse det hele sådan som det udspiller sig i både glæde og smerte.
I øjeblikket bor jeg alene i en lejlighed i det sydlige Århus. Jeg har to voksne børn som er flyttet hjemme fra. Jeg er omgivet af dejlige venner og bekendte, er ofte på farten for at besøge folk eller for at opleve Danmark på smukkeste vis.
Flere gange årlig deltager jeg på meditationskurser og retræter for at fordybe mig i stilhed.
Sammen med gode veninder, gennemkrydser jeg ofte det sydlige Søhøjland til hest, hvilket er både sjovt, hyggeligt og en fantastisk måde at være i naturen på.
Hvordan kender du til sorg i dit liv?
I gennem mit liv har jeg haft sorg tæt på flere gange.
Da jeg var 36 år, døde min mor. Det var en stor sorg. Samtidig var jeg nødt til at forlade den mand som er far til min børn og på den måde opleve sorgen over at påføre både ham og mine børn, den smerte som er forbundet med en skilsmisse.
Senest har jeg oplevet sorgen over at skulle forlade et 9 år gammelt forhold som måtte slutte. Denne gang har jeg følt mig bedre rustet til at sørge. At turde mærke den og være ufattelig ked af det - på en måde at gå i gennem den, lade den omslutte mig og selv omslutte den, på en måde at blive et med den. Det er rigtig svært at forklare med ord.
Det har været en stor hjælp for mig, at jeg har kunnet tillade mig selv at sørge, ikke at "fikse" sorgen, eller at forsøge at få den til at gå væk, men nænsomt og kærligt at "turde" være med den.
Hvad hjælper dig til at bevare din indre ro?
For 15 år siden påbegyndte jeg min søgen efter "noget mere", ro, tillid, sandhed, nærvær, bevidstehed.
I 2003 var jeg heldig at møde de to lærere som kunne pege i den retning jeg søgte via meditation. Efter 10 år begynder jeg nu at mærke en form for indre ro, et indre ståsted, noget uforanderligt, noget som altid er det samme, uanset hvad der sker i den ydre verden. Gennem meditation og stilhed "lytter" jeg dagligt efter den inder ro. Det hjælper mig til at bevare min indre ro og til at leve mit liv mere kærligt, både i forhold til mig selv og i forhold til andre.
De kurser og retræter jeg hvert år deltager på, er for mig også med til at fordybe den indre ro.

1 kommentar:

  1. Har du noget kærlighedsproblem? Jeg kaster en kærlighedsformel til dig for at hjælpe med at løse din kærlighed i dag! Kærlighedsformularer, der aldrig mislykkes. Arbejder selv i de mest vanskelige situationer. E-mail i dag !. Find din sjælskammerat. Ægte healer. Meget overkommelig. Retssager staver. Strong Love Spells.kontakt os
    E-mail: Templeofanswer@hotmail.co.uk
    Ring / Whatsapp: +234 8155 42548-1

    SvarSlet